Gepost op

Wat is cross-training eigenlijk

crosstrainer

Wanneer je in de sportschool aan cross-training doet ben je bezig met je conditie op te bouwen. Cross-training is een vorm van cardio, die je op een cross-trainer beoefend. Om een sterk en conditioneel goed lichaam te creëren, is het belangrijk om kracht- met cardiotrainingen af te wisselen. Een work-out op de crosstrainer kan op elk niveau worden gedaan. Ben je van plan een cross-trainer aan te schaffen laat je dan van te voren goed van advies dienen.

Geen saaie training

De crosstrainer heeft een aantal programma’s die nooit saai worden. Ben je van plan om elke dag dit fitness-apparaat te gebruiken, dan kun je elke dag weer een ander programma doorlopen. Zo voorkom je eenzijdige training.

Welke lichaamsdelen versterk je met de crosstrainer
Wil je afvallen, of juist je arm en beenspieren versterken. De crosstrainer kan op ieder vlak worden ingezet om aan je lichaam te werken.

Dit cardio-apparaat heeft twee handvatten, daarmee beweeg je dus je armen. En twee voetsteunen waarmee je een loopbeweging maakt. De voetsteunen gaan bewegen wanneer je de handvatten vastpakt en ze één voor een naar voren duwt. Je gaat er op staan, pakt de twee handvatten en beweegt je armen naar voren.

Cardio is de belangrijkste factor die de crosstrainer biedt. Je laat je hart sneller kloppen, zo versterk je de hartspier. Wanneer je gaat hardlopen beweeg je natuurlijk je armen. Een crosstrainer is echter veel effectiever voor het bovenlichaam.

Wanneer je op een crosstrainer staat gebruik je een groot aantal spieren.

  • De bovenbeenspieren voorzijde
  • De bilspieren en de hamstrings
  • Maar ook de kuiten doen mee
  • Bovenlichaam waaronder de biceps en de triceps
  • De buikspieren

Eigenlijk wordt dus een groot deel van je spieren ingezet tijdens de training op dit fitnessapparaat. Hoe prettig zou het zijn om een crosstrainer thuis te hebben. Trainen wanneer jij wil en op je eigen tempo. Kijk voor informatie op de desbetreffende website en laat je inspireren.